Ekim, gelecek yaza kadar güneşin, sahillerin, denizin tadını çıkarmak için son zamandır. Yaz tatili yapma şansını kaçıranlarınız için, Türkiye'nin sonbahar sıcaklığını keşfetme zamanı.

Yaz tatili yapma şansınız olmadıysa veya hala denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız, boğucu sıcaklar ve kalabalıklar olmadan tatil yapmak için bu son şansınız.

Antalya, yazın hiç bitmediği bölge olarak bilindiği için Türkiye'nin en ünlü turizm merkezidir. Antalya'nın Alanya şehri sonbaharda en popüler turistik yerlerden biridir. Kaş, su altı uçakları ve gemileri de dahil olmak üzere 50 noktaya sahip olmasıyla Türkiye'nin tüplü dalış yapmak için en iyi yerlerinden biridir. Fethiye'ye yakın olan Antalya'daki 15 kilometre uzunluğundaki Patara Plajı, aynı zamanda Akdeniz'in en uzun plajıdır.



Gerçek bir doğa harikası olan Patara Plajı, tarihi kalıntılarla çevrilidir ve dinlenmek için gerçekten eşsiz bir yerdir. Antalya'da Side'de tarihi yerleri ziyaret etmenin yanı sıra, güneşlenmenin ve berrak sularda yüzmenin tadını çıkarmak için de ideal bir yerdir. Sedir ağaçları ve Köprü Nehri arasında yer alan kanyon, Antalya'da bozulmamış bir manzarayı keşfetmek isteyen maceracı ruhları bekliyor.

  
Bodrum Marmaris Ölüdeniz


Ege kıyısında sonbahar sıcaklığının tadını çıkarmak için bir diğer destinasyon ise tarih, doğa ve huzurun mükemmel birleşimiyle Muğla ilidir. Muğla, kalabalık plajları ve enerjik kulüp sahnesi gibi turistik yerleriyle olduğu kadar keşfedilmeyi bekleyen sakin ve huzurlu ortamlarıyla da ünlüdür. Ege ve Akdeniz'in birleştiği noktada bulunan muhteşem manzaralara ve dingin, sıcak plajlara ev sahipliği yapan Muğla, Bodrum, Fethiye, Datça, Ölüdeniz ve Marmaris gibi tatil noktalarına ev sahipliği yapmaktadır.


Turkuaz denizi ve hareketli plajıyla Ölüdeniz, özellikle ulaşım ve konaklama seçenekleri söz konusu olduğunda da favorilerden. Ovacık ve Hisarönü gibi birçok tatil beldesiyle çevrili. Fethiye, Telmessos antik kentinin kalıntıları üzerinde yer alıyor ve Amyntas Mezarı ve birçok önemli Yunan oyununun ortaya çıktığı Telmessos Tiyatrosu gibi birçok tarihi mekanı içeriyor. Çalış Plajı, Fethiye'nin en iyi plajı olarak kabul ediliyor. Plaj, özellikle turistik tesisleri ve su sporlarıyla ünlü.
Muğla'nın ünlü tatil beldesinde, Akyaka sonbahar tatili için uygun mükemmel atmosferiyle gerçek bir gizli mücevherdir. Gökova Körfezi'nde çam ağaçlarıyla çevrili, bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabası olan Akyaka, sakin tatil yerlerinin evidir. Akyaka, aynı zamanda rüzgar sörfü, bisiklet, uçurtma sörfü, yelken, yamaç paraşütü, rafting, trekking, binicilik, kaya tırmanışı ve deniz kayağı gibi doğa merkezli sporlar ve aktiviteler de sunar. Ege kıyısındaki Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, yüzmek için mükemmel suları ve dinlenmek için kıyıda saklı köyleriyle ünlü bir tatil beldesidir. İzmir'de Çeşme, Menderes, Seferihisar, Karaburun ve Selçuk ilçelerinde yer almaktadır. Dokuz Mavi Bayraklı plaja sahip Türkiye'nin en batı noktası olan Çeşme'de, çok sayıda marina, otel ve restoranın yanı sıra ülkenin en ünlü plajlarından birini bulacaksınız.