Milyonları buluşturan, baharın gelişinin kutlandığı 13. Alaçatı Ot Festivali 18-21 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Çeşme'nin en ünlü beldesi olan Alaçatı, 2010 yılından bu yana ot festivaline ev sahipliği yapıyor. Bir efsaneye göre Alaçatı’da 1001 çeşit ot yetişirmiş. Bu festival, Alaçatı doğasının zenginliğini, otların çeşitliliğini tanıtmak, bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerin kaybolmaması ve nesillere aktarılması için düzenleniyor. Seminerler, yemek pişirme atölyeleri ve yarışmaları, Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının sergileri ve konserlerinin yer aldığı dört günlük eğlence dolu bu şenliği kaçırmayın.

18 Nisan Perşembe günü başlayacak Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'de her yıl düzenlenen en popüler festivallerden biridir. Alaçatı Ot Festivali'nde, otlarla hazırlanan farklı yemeklerin tadına bakılan, yöresel ürünler ve el yapımı hediyelik eşyaların satıldığı stantların yanı sıra, festival süresi boyunca gerçekleştirilen sergiler, seminerler ve konserler de bulunuyor. Festivalin diğer etkinlikleri arasında yerel sanatçıların müzik ve dans gösterileri, yerel el sanatları sergileri ve satışı, ot toplama turları ve çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler yer alıyor.

Alaçatı Ot Festivali, yerel otların tanıtımını yaptığı gibi bölgenin turistik potansiyelini de artırıyor. Festival, ziyaretçilere yerel yemekleri deneme, yerel üreticilerle tanışma ve bölgenin güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin zengin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir etkinliktir. Bu renkli ve keyifli etkinliği yaşamak için her yıl binlerce ziyaretçi Alaçatı'ya akın ediyor. Mekan, otel ve meydanlarda çeşit çeşit etkinlik, atölye ve söyleşilerin gerçekleştiği Alaçatı Ot Festivali ile baharı karşılamak en az bir kez deneyimlenmeli.

ALAÇATI OTELLERİNİ İNCELE