Dünyaca ünlü coğrafi işaretli bademlerin yetiştiği Datça’da, geleneksel hale gelen Datça Badem Çiçeği Festivali sona erdi. Festivalde, en iri badem, en hızlı badem kırma yarışması, en bakımlı bahçe, yerel otlarla yapılan soğuk yemekler, bademli soğuk yemekler, bademli tatlılar kategorisinde dereceye girenler ödüllerini aldı.

Bu yıl 15-18 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen ‘Datça Badem Çiçeği Festivali’ Datça şehir merkezinde kortej yürüyüşü ile başladı. Palyaçolar, halk oyunları ekipleri, kültürel dernek üyeleri ve vatandaşlardan oluşan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

İsmi bölge ile simgeleşen ve Türkiye’nin ilk Çağla bademinin Mart ayı içinde ürün verdiği Datça ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen festival için Türkiye’nin dört bir yanından Datça’ya ilgi yoğun oluyor. Özellikle doğa fotografçılarının büyük ilgi gösterdiği festival boyunca Datça genelindeki Badem ağaçlarında açan çiçekler fotoğraf meraklılarının büyük ilgisini çekiyor.

Datça’da baharın müjdecisi olarak da bilinen badem ağaçlarının çiçek açması nedeniyle düzenlenen festival ile hem Datça bademinin tanıtımı yapılıyor, hem de yaz sezonu öncesi ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

 

DATÇA OTELLERİNİ İNCELE